Private aksjonærer har solgt Mesan til FSN Capital og Netcompany AS

07-Nov-2016

Det norske IT-konsulentselskapet Mesan AS blir en del av det danske IT-konsernet Netcompany A/S med det nordiske PE fondet FSN Capital i ryggen.

Mesan er et av Norges ledende IT-konsulentselskaper innenfor systemutvikling og digitalisering, og leverer forretningskritiske prosjekter som spenner fra store og komplekse systemer til mobile løsninger. Selskapet har en sterk posisjon innen både privat og offentlig sektor.
Netcompany har de senere årene hatt stor suksess i Danmark som IT-leverandør til både privat og offentlig sektor. Selskapet ble ervervet av FSN Capital tidlig i 2016 og er i dag blant Danmarks 5 ledende IT – konsulentselskaper.

Oppkjøpet av Mesan er et viktig skritt i en skandinavisk satsning. Ambisjonen er å bli et ledende selskap i det skandinaviske markedet innen «IT-services og consulting».

Ledelsen og nøkkelansatte i Mesan reinvesterer deler av salgsprovenyet i Netcompany, og vil ta ansvar for Netcompanys norske vekstambisjoner.
«For Mesan er dette avslutningen på et imponerende eventyr og starten på en ny fantastisk reise sammen med FSN Capital og Netcompany», sier Mesans administrerende direktør Gorm Hedløy.

«Vi får nå en sterk partner om bord og er godt posisjonert til å oppfylle ambisjonen om å bli den største og mest suksessfulle IT-leverandøren også i det norske markedet», sier André Rogaczewski som er CEO og en av gründerne av Netcompany.

Med Mesan får Netcompany en virksomhet i Oslo med over 120 ansatte, som er kjent for å levere innovative IT-løsninger og som har klart å tiltrekke seg mange av de dyktigste IT-talentene i markedet. Dette er en god posisjon i et norsk IT-marked hvor mange er på jakt etter de dyktigste leverandørene i sitt digitaliseringsløp.

Netcompany har før oppkjøpet over 800 ansatte fordelt på kontorer i København, Århus, Aalborg, Odense og Warszawa. Selskapet har de siste årene hatt stor suksess i Danmark og har tatt betydelige markedsandeler samtidig som lønnsomheten har vært svært god.

«I neste runde skal vi jobbe sammen om å få fotfeste i andre markeder i Nord-Europa», sier Mesans administrerende direktør Gorm Hedløy.

Bransje: Teknologi
Land: Norge

Bridgehead representerte Mesan i transaksjonen

 Transaksjonsteam

{tag_name_nolink}