Strawberry Publishing AS kjøper 50% av Bastion Forlag AS

23-Jan-2019

Strawberry Publishing AS kjøper 50% av Bastion Forlag AS og vil umiddelbart overta driften av forlaget

Bastion Forlag gir ut oversatt skjønnlitteratur og har i flere år vært et av Norges best drevne forlag. Ved tett oppfølging av bokhandlerne og strategisk arbeid har de bygd Santa Montefiore, Erica James og Catherine Isaac til å bli brede, folkekjære forfattere i Norge. Suksessen de har oppnådd med Jojo Moyes savner sidestykke både i Norge og internasjonalt. På VGs liste over de 10 mest solgte bøkene i Norge uansett sjanger siste 10 år, hadde Jojo Moyes første, femte og åttendeplassen.

Strawberry Publishing, delvis eiet av Petter Stordalen, er forlagsgrupperingen som fra før står bak forlagene Pilar, Armada, Capitana og Pioner (tidligere Juritzen). Straweberry Publishing har samtidig sikret seg en opsjon ut året på å kjøpe resten av forlaget. 

- Bastion er et imponerende selskap med en sterk forfatterstall, dyktig ledelse og stor systemverdi som har vist en voldsom evne til å skape leselyst blant folk over hele landet. Dette er et svært viktig skritt for vår satsning i bokbransjen, sier Petter Stordalen.

- Bastion har vært et frittstående forlag i syv år og vi gleder oss nå til å bli en del av en større og spennende forlagsgruppering som komplementerer forlagets profil og utgivelser. Med Strawberry Publishings brede kompetanse i ryggen styrker vi forlaget som helhet og hvert enkelt forfatterskap, og ser frem til å fortsette å skape gode leseropplevelser for våre norske lesere, sier forlagssjef Anja Marheim i Bastion Forlag.

- Aldri har behovet for innhold vært større, enten det fordøyes som tv-serier, filmer, podcast eller bøker. Vi tror det behovet bare vil øke ytterligere i fremtiden, ettersom nye teknologiske fremskritt stadig vil gi folk flest mer fritid. Der spiller bøkene en elementær rolle, uavhengig av i hvilket format de leses eller oppleves, sier forlegger Jonas Forsang i Strawberry Publishing.

Bastion Forlag er ikke medlem av Forleggerforeningen, og Strawberry Publishing kan derfor ikke eie mer enn 50 prosent av selskapet uten at Bastion Forlag må melde seg inn i Forleggerforeningen, eller Strawberry må melde seg ut.

- Vi vil trolig utøve opsjonen og melde Bastion inn i forleggerforeningen, men det vil skje mot slutten av året da vi i størst mulig grad ønsker å respektere de avtalene Bastion allerede har inngått. Slik den norske bokbransjen er strukturert, og i en tid hvor rabatter og markedsstøtte gjør det stadig vanskeligere å overleve for aktører som ikke eier kjedene, er vårt fokus på vekst og utvikling og det vil derfor være mest naturlig å eie hele Bastion, sier forlegger Jonas Forsang i Strawberry Publishing.

Bridgehead AS, det norske teamet i Oaklins, var engasjert som megler og finansiell rådgiver for Bastion Forlag AS i forbindelse med transaksjonen. 

 


TRANSAKSJONSTEAM

{tag_name_nolink}